Z temnôt: brána do sveta epochálnych hrôz!

23.09.2015 21:58

Maskovaný maniak vyčíňa na odľahlej horskej chate... Prastaré bytosti sa chystajú vyliezť zo svojich dier... Po hladine rieky sa plaví záhadná škvrna... Klauni nie sú tým, čím sa zdajú byť... To je len zlomok z príbehov, ktoré nájdete v hororovej zbierke Z temnôt: Príbehy na bezsennú noc.


Hrôza, čierny humor, bizarnosť a ešte raz hrôza. To sú príznaky mojej literárnej tvorby, ktorej sa venujem keď práve nerežírujem neexistujúce brakbustery typu Nemŕtve striptérky s motorovou pílou vyvraždili moju rodinu! A tentoraz som zostavil pre čitateľov elektronickú zbierku hororových drabble s názvom Z temnôt - príbehy na bezsennú noc. Vydaná bude v období Všech svätých, no krst prebehol už minulý víkend na Istrocone (foto: Ján Žižka). Krstným otcom bol Ivan Aľakša a ten záhadný muž v čiernom stelesňuje moju múzu. Obálku knihy maľoval Sancho a dizajnovo upravil Cuco.

Tento ebook je mienený ako darček verným čitateľom, preto bude zdarma a zhruba od novembra bude stiahnuteľný zo stránok vydavateľstva. Zároveň tak môže poslúžiť ako vstupná droga pre tých, ktorí sa s mojim dielom zatiaľ nestretli. Kto prišiel na krst, mohol sa navyše dostať k jednému z 20 zberateľských papierových výtlačkov.

Kto to zatiaľ nevedel, drabble sú príbehy do sto slov. O obsahu knihy veľa napovedia už ich názvy: Muž bez tváre, V noci v dome na samote, Miloval Lovecrafta, Alickine bábiky, Piateho dňa vstal z mŕtvych... Môžete sa teda triasť pred prívalom nočných môr a desivých vízií, aké môžu pochádzať len z tých najčernejších temnôt mysle.

 

***

O knihe povedali:

 

"Ohňostroj vypointovaných nápadov černejších než tma v hrobe!"
            Dušan D. Fabian (autor románov Pestis Draconum, Živého mě nedostanou! a ď.)

 

"Ohrnutí rtů, vycenění zubů, záblesk v očích. Tomu, co dřív bývalo reakcí na hrůzu a nebezpečí, se časem začalo říkat smích. U téhle knížky budete cenit zuby často; i když, pravda, většinou v tom druhém významu. Sbírka humorně hororových anekdot - nebo drablů, chcete-li - nenechá nikoho na pochybách, že Mark. E. Pocha dokázal dát tomuto žánru patřičnou hloubku. Hloubku, v jejichž temnotách se blýskají ostré zuby a šílenstvím naplněné oči klaunů...
Ale no tak.
Copak někdo tvrdil, že ten smích bude veselý?"

            Martin Moudrý (autor románov Temné záblesky, Grafomág a ď.)

 

"Skoro tri desiatky kratučkých záležitostí - drabblov. Ideálne záchodové počteníčko, niektoré naozaj famózne (Ťukyťuk, Alickine bábiky, Mali ho na háku), iné zaujímavé, vtipné či prekvapivé. Kto má rád drabble, tak toto mu odjebe mozog z hlavy... Kto drabble rád nemá, bude príjemne prekvapený."

            Janko Iša (arogantný Bratislavčan)