Seriály, kvôli ktorým sa oplatí ostať v noci hore

27.08.2015 14:38

Leto pomaly skapína, tak je čas zrekapitulovať čo dobré nám bolo naservírované na videnie počas tejto uhorkovej sezóny. Vybral som svojich štyroch favoritov, hoci za spomenutie by určite stáli aj ďalšie chuťovky. Kašľať na ne, nie som predsa žiaden investigatívny novinár (ako to dokladuje priložené foto).

 

Stalker

Nie človek človeku vlkom, lež sused susedovi stalkerom. Podľa tohto seriálu už sleduje prakticky každý každého. Jediné, čo chýba, je, aby mali stalkeri vlastných stalkerov. Ale jasné, inak je to výborný počin s milými postavičkami.
A Maggie Q je prudko jebateľná.

 

Vikings

Skupina hrozivo vyzerajúcich mužov sa vylodí na anglickom pobreží a vzápätí neľútostne zmasakruje neozbrojené osadenstvo neďalekého kláštora. To je v skratke obsah prvej epizódy tohto historického eposu. Údajne postaveného na realite. Čo poteší, je aj krvavý orol, ktorého nám ukážu skoro v plnej paráde. Keby ste nevedeli, krvavý orol je ten najhorší spôsob umučenia k smrti, aký mohol severskému človeku vôbec napadnúť.

 

Gotham

Ako už som kdesi písal: seriál o Batmanovi, v ktorom nevystupuje Batman. Iba malý Bruce Wayne, zatiaľ vo fáze hľadania svojich gúľ. Metaforicky myslené. Celé je to nafilmované veľmi pekne a súdobo, pričom sa však berie ohľad na komiksový pôvod, a tak fanúšik komiksu plesá radosťou. Najlepšou postavou je inak s prehľadom Pinguin. Ten by predal aj mŕtvemu bozk.

 

True Detective (Season 2)

No a trochu vážnejšia nôta na koniec. Po neopakovateľnom zážitku prvej série bola nastavená latka nedostižne vysoko. Áno, práve preto je druhá sezóna "len" výbornou, spletitou, drsnou neonoirovou detektívkou. Stále vás však priklincuje do sedadla hutnou atmosférou (aj keď ten silene všadeprítomný pesimizmus už bol niekedy na smiech), výbornou kamerou, nedostižným soundtrackom a zaujímavými postavičkami.