Literárne omrzliny najbližších týždňov

19.10.2012 21:39

Epochálne pero nespí, epochálne pero po nociach píše hrotom namočeným do krvi nemluvniat. No, v skutočnosti žiadne také pero nejestvuje - odjakživa klepkám na klávesnici, ale musíte uznať, že to znelo poeticky. V každom prípade som tým chcel povedať, že v Markovom tvorivom pelechu sa priebežne liahnu rôzne myšlienky a projekty, o ktorých vás tu mienim tu a teraz stručne informovať. Nezabudnite predtým zaťať zuby, aby ste si v šoku neprehryzli jazyk.

 

SK H3RO3S: v spolupráci s epochálnym ilustrátorom, maliarom, komiksákom a strážcom galaxie Cucom sme sa podujali na sériu kresieb "mimoriadne nadaných" Slovákov, čo v skutočnosti znamená, že premýšľame o tom, ako by vyzerali domáci superhrdinovia. Kto na Facebooku navštevuje skupinu Slovak sci-fi, fantasy and horror, mohol sa doposiaľ zoznámiť napríklad so statočným požiarnikom Plameniakom, bývalou profi-vzpieračkou Henrietou, ultimatívnym Svetoobčanom, či maličkým telekinetikom Babu-Babu. Nechytajte sa za hlavu, lebo to je len začiatok. Finálna galéria sa (zrejme) ocitne aj na týchto stránkach.

 

Ohnivé pero: Už tradične som prispel do tohoročného kola žánrovej literárnej súťaže na www.fandom.sk, tentoraz poviedkou s názvom Z hlbín. Text dokazuje, že podľa štýlu a témy poľahky identifikujete autora. Veď kto z normálnych by sa v plnej vážnosti pustil do písania o agresívnych úhoroch z odtokového jarku? Poviedku si môžete grátis prečítať tu: https://www.fandom.sk/clanok/sutaz-ohnive-pero-z-hlbin

 

Témy na spracovanie: V hlave mi toho vždy víri viac, ale momentálne vedie mestská legenda o Slendermanovi. To je ten štíhly dlháň v tmavom obleku a bez tváre. Dlho, predlho som o ňom uvažoval, až mi svitlo, aká je jeho pravá identita, odkiaľ asi prichádza a komu slúži. A kam asi unáša všetky tie milé malé stvorenia z detských ihrísk - a čo tam s nimi stvára. Nechete to vedieť, to mi môžete veriť... Ale až príde správny čas, a vy budete pripravení, všetko vám vyrozprávam.

 

Je toho omnoho viac (hlavne nezabúdajte na Stvoriteľov!), ale myslím, že toľko úpadkových myšlienok na jeden večer celkom postačí. Tak sa ešte zoznámte s mojou novou priateľkou (hádam jej prepáčite, že sa červená - ona sa totiž nerada fotí):
 

 

Váš,

M.