EPOCHACON 2016: Nitrianska noc v znamení hororu & zábavy!

07.04.2016 13:02

V Nitre odjakživa viali moje zástavy, ale noc sa nenaplní sladkými prísľubmi, pokým jej sami nepomôžeme! Tak sme jej pomohli. V stredu, 6. apríla sa v Stredovekej Taverne bláznilo do skorého rána. Pri hrách, komiksoch, knižkách, slovách, medovine a tak vôbec.
 

Slavcon v nedohľadne, nuž čoby sme si nedali nejakú tú pred-párty! Debutový Epochacon FIČAL jednoznačne vďaka perfektným ľudom: zúčastnili sa ho Martin Cuco Luciak, Eva Piarová, Jakub Šimjak, Marek Čabák, Juraj Búry, Janka Popovicsová, Béďo, majiteľ Taverny Daniel a ďalší, ktorí sa v priebehu noci zjavovali a zasa mizli... Ako správne nočné bytosti!

Daniel z Taverny hneď po našom príchode iniciatívne vzal môj baner a vyvesil ho rovno hore do stredu hlavnej siene podniku. Tým zo mňa spravil väčšieho autora, než v skutočnosti som (skalní vedia, že v skutočnosti som len obyčajný chlapík – pravda, s neobyčajne veľkým penisom, muheheh...).

Potom sme rozbalili stolovú hru na motívy knihy Krajina kanibalov a zadrvili. Skončil som posledný, nuž ma zožrali kanibali. Ani to veľmi nebolelo. Víťazstvo si vychutnala Eva z Hydry, ale knižku za odmenu nedostala, lebo som všetky rozdal už predtým.

Marek a spol. si vyskúšali fotenie s hororovými rekvizitami (ten strašiak so zakrytou hlavou a mocnými rukami je Cuco).

Po záverečnej sme sa dali naprieč temným mestom a zakotvili v ulici nočných podnikov, konkrétne v bare Mariachi. Tu sa stýka miestna umelecká bohéma, steny sú pokryté plagátmi kapiel ako Nirvana a Doors, ktosi občas zaspí na stole a treba ho priateľsky vyprevadiť, atď atď. Stretli sme divadelníkov, ktorí mali po premiére novej hry a robili divy, pokecali sme o zásadných otázkach bytia atď atď...

 

 

Užšie jadro napokon zapustilo korene u Frankieho, kde som sedel na vyklápacej stoličke zo starého kina a nezahral si stolný futbal. Aspoň sa v jukeboxe púšťali kapely ako Limp Bizkit, Korn a spol. Napokon sa ešte Marek s Béďom vzájomne popreháňali okolo baru v neškodnej hre „vráť mi plecniak, chcem ísť domov!“ a bolo dokonané.

 

A čo dodať na záver? Bola to náročná nočná šichta... ale vyplatila sa!