Diablova diera očami recenzentov

09.12.2015 22:37

Kto to ešte nevie, tomu na známosť sa dáva: moja poviedka Diablova diera bola nominovaná v Cene Fantázie na horor roka 2015. Prečítať si ju môžete v zborníku finálových prác súťaže, Fantázia 2015. A všimli si ju aj recenzenti - námatkovo vyberme pár viet:

"Mark E. Pocha a jeho Diablová diera rozpráva príbeh o lapačoch duchov Munchovi a Bartolomejovi, ktorí idú na záťah do opusteného panstva v horách. Strhne sa klasická „duchárčina", kedy ide niekomu o život či dušu. Poviedka je štylisticky na dobrej úrovni, dialógy sú uveriteľné, pričom vtipné vsuvky neviditeľného rozprávača nevyrušujú."

Tatiana Lajšová (https://lajsova.blog.sme.sk/c/392243/a-pod-vianocny-stromcek-chces.html)

 

"Jednoduchá, ale dobre fungujúca kombinácia hororu a humoru, využívajúca tradíciu duchárskej popkultúry aj hollywoodskych archetypov (buddy movie)."

Aneta Čižmáriková (https://riddicksrealm.blogspot.sk/2015/12/fantazia-2015-tie-najlepsie-fantasticke.html)

"Ľahká duchárska jednohubka. Príbeh nemá vysoké ambície, čaro poviedky spočíva v štýle, v akom je napísaná. Mark E. Pocha píše sviežo, vtipne a Bart a Munch sú skvelí! Pár krát som sa pristihla, že sa smejem a nakoniec sa mi zdalo, že odkiaľsi počujem tú odrhovačku Ghost Busters, viete ktorú, že?"
Zuna (https://www.scifi.sk/spacenews/6067/Recenzia_Fantazia_2015.html)

Takže kto si chce oddýchnuť od literárnych psychologických zaberačiek, vypadávajúcich vnútorností a tak podobne, má v Diablovej diere ideálnu možnosť ako sa odventilovať.

Hoci nakoniec aj na tie črevá dôjde...

He hehe hehehehehh...