Čo nového pod čiernym deravým Slnkom?

28.05.2015 18:11

1.) Slavcon 2015 úspešne absolvovaný. Zahral som si Summoner Wars, popil medovinu s fajn chlapíkmi a porozprával publiku o pripravovanej zbierke krátkych poviedok Z temnôt. Potom jedna členka vydavateľského tímu prečítala ukážku a ľudia sa smiali. Čo je buď dobre, alebo nie - vzhľadom na to, že ide o hororové príbehy, ehhm...


(foto K. Galbavá)

2.) Existuje niečo ako PAF, t.j. Přebor autorú (viem, české dlhé U sa píše s guľkou miesto dĺžňa, ale ani Boh nevie, kde ho hľadať na slovenskej klávesnici) fantastiky. To je taký rebríček spisovateľov, čo bodovali v literárnych súťažiach. No a keď som otvoril časopis XB1 z minulého mesiaca, uvidel som sa tam na 7. mieste. Čo ma príjemne šoklo, keďže už viacmenej vlastne ani nesúťažím (tento rok bude 1 výnimka). Pozícia v Top 10 z nejakých 126 (a tí boli vybraní z ešte širšieho okruhu 700 poviedok) je viac než potešujúca! Ego si chrochce blahom.



3.) Započali práce na novej antológii! (oh no, editorské bremeno is back!!!) Detaily zatiaľ v šuflíku pod pečaťou TOP SECRET. Zatiaľ len toľko, že to bude znovu niečo úplne nové! Teda aspoň v našich končinách. Bližšie info v priebehu roka. Ostaňte naladení!!!!